Over ons

Op zo'n 150 hectare kweekt Boomkwekerij De Bruyn bomen, coniferen, solitairen en grote heesters. Met meer dan 1.000 verschillende soorten, variëteiten en cultivars behoren wij bij de meest soortenrijkste boomkwekerijen van de Benelux. Naast het uitgebreide zelfgekweekte assortiment laan- en parkbomen, meerstammige bomen en solitairen, kan u bij ons terecht voor haagplanten, struiken, vaste planten, siergrassen en andere park- en tuinplanten die samen een groenproject tot een geheel maken.

Familie De Bruyn is reeds sinds de jaren 1920 actief in de boomkwekerijsector. Grootvader De Bruyn kweekte voornamelijk fruitbomen en coniferen te Begijnendijk. Ondanks de vastberadenheid van zijn kleinzoon om de kwekerij verder te zetten, werd de kwekerij eind jaren '70 ontbonden en de gronden verkocht. De huidige generatie startte 10 jaar later terug met een kwekerij op 3 hectare grond. Er was toen ook nog een bedrijfstak in tuinaanleg, die in 2006 definitief is stopgezet en er integraal gekozen werd voor het verder uitbouwen van de kwekerij. In tussentijd is de kwekerij met meer dan 110 hectare aan gronden uitgegroeid tot één van de grootste in België. 

Waar in de jaren 2000 in de kwekerij ook vaste planten en kleine struiken gekweekt werden, legt de kwekerij zich nu toe op het kweken van grote bomen, meerstammige bomen en solitaire heesters. Dit vraagt kennis en passie. Een gemotiveerd team van 26 medewerkers zorgt voor het verplanten, opbinden, snoeien, rooien, verkopen en aanleveren van plantmateriaal van de beste kwaliteit, gekweekt en behandeld met respect voor het plantgoed en zijn omgeving. Vaste planten en struiken worden nog steeds aangeboden zodat de groenprofessional en particulier terecht kan voor de aanplant van A tot Z van het groenproject.

Boomkwekerij De Bruyn biedt groenoplossingen voor projecten van verschillende schaal op publiek en privaat domein. Onze bomen en planten komen te staan in publieke ruimten, straten, landschappen, parken en tuinen. Geregeld ontvangen we vakgroepen en studentengroepen op de kwekerij, zo willen wij bijdragen aan de permanente vorming over bomen in publiek en privaat domein.