De kwekerij

De kwekerij ligt ten noorden van Leuven, op de noordoost grens van Vlaams Brabant. De 150 hectare percelen liggen verspreid rondom de gemeenten Begijnendijk, Betekom, Booischot, Rillaar, Westmeerbeek, Aarschot, Gelrode, Putkapel, Herselt, Ramsel en Gijmel. De bomen worden afgestemd op de bodemsoort van de verschillende percelen. Ze worden op de kwekerij tijdig verplant en in brede rijen aangeplant zodat ze zich mooi kunnen ontwikkelen.

In onze kwekerij vindt u bomen met maten tussen 12/14cm tot 50/60cm, meerstammige bomen en solitaire heesters. Naast deze bomen op onze kwekerij kan u bij ons ook altijd terecht voor kleinere of grotere maten. Op de boomkwekerij wordt de nodige vakbekwame begeleidingssnoei gedaan, zodat de grotere bomen bij aankoop een mooi evenwichtig gevormde kroon hebben en geen verdere begeleidingssnoei vragen. 

De bestelde bomen worden steeds specifiek op de kwekerij uitgekozen op vorm en geschiktheid, ze worden individueel gemerkt voor ze gerooid worden. Een aantal soorten hoog- en halfstambomen in kleinere maten kunnen in blote wortel worden verkocht. Het merendeel van de bomen wordt echter verkocht met draadkluit, wat de plantschok veel kleiner maakt. De wortels hebben veel minder kans om uit te drogen tijdens de verhandeling en het transport. 

Wij zijn zeer actief in het introduceren van nieuwe ziekteresistente soorten en cultivars. Ook soorten die de klimaatwijzigingen kunnen trotseren worden alsmaar belangrijker. Deze criteria, samen met een hoge biodiversiteit, vormen de leidraad voor onze selectie bomen in de boomkwekerij.