Landelijke tuin - Waterloo

In deze rustgevende landelijke tuin zorgde de landschaps- en tuinarchitect / tuinaannemer voor structuur, kleur en veel groen. 

De twee rijen meerstammige Platanus hispanica (gewone plataan) in dakvorm zullen een overdekt wandelpad van het huis naar het zwembad in de tuin vormen. Ze geven een duidelijke structuur aan de tuin. Een Acer palmatum (Japanse esdoorn) brengt kleur in de tuin. Het frisgroene blad contrasteert mooi met de donkere haag van Cupressocyparis leylandii en verkleurt karmijnrood in de herfst. Ook Amelanchier lamarckii (krentenboom) werd aangeplant voor de kleur. Deze bloeit overdadig met witte stervormige bloemen in de vroege lente wanneer het nieuwe blad bronskleurig uitloopt. In de herfst tooit hij zich in prachtige geel-oranje-rode herfstkleuren. Acer campestre 'Elsrijk' werd gekozen voor zijn formele vorm en gele herfstkleur.

Platanus hispanica (gewone plataan)

De gewone plataan is een snelgroeiende boom die 20 tot 30m hoog kan worden. De bast is mooi afbladderend in verschillende nuances groen tot grijsgroen. Het blad is handvormig en groot, en de vruchten zijn hangende bolvormige hoofdjes. Het is een langlevende boom die kan uitgroeien tot een opmerkelijke karakterboom. Voor een kleine tuin is Platanus orientalis 'Minaret' een mooi alternatief.