Transport van plantgoed

Bij het laden, transporteren en lossen van bomen en struiken met blote wortel of (draad)kluit is het belangrijk met de nodige zorg te werk te gaan. Op dit moment is het plantgoed het meest kwetsbaar voor uitdroging of beschadiging. De fijne haarwortels zijn het meest kwetsbaar, en deze zijn net essentieel voor de opname van water en voedingsstoffen. 

De takken worden op de kwekerij samengebonden ter bescherming. Bij het stapelen van het plantgoed worden bomen en struiken die gevoelig zijn voor takbreuk, en planten met blote wortel, bovenaan gestapeld.

Bomen en struiken worden steeds vervoerd onder een dekzeil. Zeker bomen en struiken met blote wortel moeten extra beschermd worden en mogen niet in de zon of wind liggen, ook niet voor korte afstanden. Bij aankomst worden de planten dadelijk afgeladen en beschut gelegd tot het moment van aanplant. Dit kan kortstondig door middel van een afdekzeil, echter bij voorkeur worden planten met blote wortel ingekuild of worden ze in een (gesloten) loods of garage gelegd - liefst afgedekt. Houd hierbij de wortels vochtig. 

U kan zelf uw plantgoed afhalen op de kwekerij, onze medewerkers helpen u bij het laden. Laat u graag uw plantgoed leveren dan kan dit ook, u kan ons hiervoor een prijsofferte vragen.